Menu
REKLAME HER
A+ A A-

Mock får sejren Foto Woller

Hvis det da ikke lige var fordi, at K.B. Hallen for en håndfuld år siden blev ødelagt af en brand, ville alt være i vinkel til denne fredag at markere Mogens Palles 60 års jubilæum i boksesporten. Det var i K.B. Hallen, at eventyret i november 1957 tog sin begyndelse, og selvfølgelig burde det være her, jubilæet fandt sted. En brand i efteråret 2011 gør, at Palle i stedet har holdt hovedparten af sine stævner nogle få hundrede meter derfra i Frederiksberg Hallerne, og det er også her, fredagens stævne finder sted.

Det er der god grund til at se frem til. For det er altså et spændende stævne, som venter. Vi skal adskillige år tilbage, siden et lige så interessant stævne har fundet sted på dansk grund. Selvom Mogens Palle siger, at fødselsdage ikke er noget, der rigtigt interesserer ham, har han altid gerne villet markere sine runde jubilæer i boksesporten med kampe eller stævner, der er lidt større end det normale. Sådan er det også med fredagens stævne. Efter to år og 11 stævner, som ganske naturligt har båret præget af opbygning, er stævnet en foreløbig kulmination på Mogens Palles projekt.

Det primære fokus bør uden tvivl ligge på opgøret mellem Lolenga Mock (41-14-1, 13 KO) og Dmitrii Chudinov (20-1-2, 13 KO). Herhjemme er russeren bedst kendt for i 2014 at have besejret Patrick Nielsen, og den sejr er naturligvis ikke uden betydning for, at han for Mogens Palle har været en meget attraktiv modstander at hente til Danmark til Lolenga Mock. Hvis Chudinov bokser på samme niveau som for tre år siden, vil han være et niveau over Mock, men spørgsmålet er, hvor meget de boksekampe, som russeren har været igennem uden for ringen, har belastet ham.

Dmitrii Chudinov har brudt med sin promotor Vladimir Hrunov, en magtfuld mand i russisk boksning, og den slags gør man ikke ustraffet. Chudinov var på tidspunktet for bruddet rangeret som nummer 7 på WBC’s verdensrangliste, men en sådan rangering kan hurtigt få ben at gå på, når man lægger sig ud med en god kunde i WBC-butikken. Efter henvendelse fra Vladimir Hrunov valgte WBC at rykke Dmitrii Chudinov ned som nummer 17, mens hans bror, Fedor Chudinov, der i parentes bemærket fortsat er i stald hos Hrunov, blev rykket op som nummer 7.

Også den Europæiske Bokse-Union, EBU, har valgt at skrotte Dmitrii Chudinov fra ranglisten. Her lå russeren ellers på en ganske eftertragtet tredjeplads, men efter en henvendelse fra det russiske forbund, som fortalte, at Chudinov havde lagt handskerne på hylden, blev han fjernet.

Der har altså været en del postyr uden for ringen omkring Dmitrii Chudinov, som til opgøret mod Lolenga Mock stiller til start på litauisk licens. Mock skal nok håbe, at den megen virak har påvirket Chudinov negativt, for ellers kan det blive en hed aften for den 45-årige dansk-congoleser. Den konstant fremadgående russer vil opsøge fighten, og da baglænsløb heller ikke hører til blandt Mocks spidskompetencer, vil de to boksere formentlig ende tæt på hinanden med en masse infight og slagdueller.

Chudinov er generelt en bokser, som sender langt flere slag afsted end Mock, og det kan blive en afgørende faktor. Buddet herfra er 10 hårde omgange, hvor russeren til slut har vist sig at være for aktiv og dermed ender med at få sejren på point.

Fire titelkampe

En anelse komisk er det, at der på programmet er fire titelkampe, men at det ikke er nogen af disse kampe, som er stævnets reelle hovedkamp. Af de fire titelkampe er det de to IBF-titelkampe i letsværvægt, som på forhånd ser mest spændende ud.

Jonas Madsen (11-0, 4 KO) sætter sin IBF youth-titel på spil mod Andreas Lynggaard (5-0, 1 KO). En kamp mellem to danskere er pr. definition interessant, og en titelkamp mellem to danskere ses kun ganske sjældent. Det er netop det, der gør kampen interessant, for selvom Andreas Lynggaard med sin placering som nummer 187 på BoxRec’s computerrangliste objektivt set er Jonas Madsens hidtil sværeste modstander, skal vi flere år tilbage for at finde imponerende bedrifter fra falstringen.

Sejren over Charles Adamu i 2015 var flot, og siden har Andreas Lynggaard bokset tre kampe, hvor han har slæbt sejrene hjem uden at imponere. Det har Jonas Madsen derimod, og når Lynggaard endvidere skal op i vægt, må Jonas Madsen være favorit. Den lange distance må være til Jonas Madsens fordel, og buddet herfra er, at den 22-årige århusianer langsomt men sikkert vil slide sin præcis to år ældre modstander op.

Spændende skandinavisk opgør

Det bliver et ganske interessant opgør, når Jeppe Morell (8-1, 3 KO) skal forsøge at tage IBF Baltic-titlen fra svenske Sven Fornling (12-1, 6 KO). Alene det at titlen sidder hos svenskeren, og at Jeppe Morell dermed skal forsøge at erobre den, gør opgøret spændende.

Fornling er på computerranglisten placeret som nummer 69 i verden, hvor Morell er nummer 84, men vi tror alligevel på dansk sejr. Svenskeren er ikke den hurtigste bokser, verden nogensinde har set, og når han angriber, han har en tendens til at åbne sig. Disse åbninger vil Jeppe Morells lange højre formentlig finde ind igennem, og herfra lyder forudsigelsen derfor på en dansk pointsejr efter de planlagte 10 omgange.

Samme resultat kan meget vel blive udfaldet af en tredje IBF-titelkamp, nemlig den i letweltervægt, hvor Enock Poulsen (6-0, 2 KO) skal forsøge at vinde youth-titlen mod mexicanske Guadalupe Acosta (13-2, 8 KO). Det har ikke været muligt at finde videoklip af Acosta, så vi må holde os til rekordlisten og den kendsgerning, at mexicanske boksere sædvanligvis er nogle hårde bananer, der ikke uden videre lægger sig ned.

Acosta er i sine to hidtidige nederlag endnu ikke blevet stoppet, og da power umiddelbart virker til at være en af Enock Poulsens få svagheder, kan en kamp over den fulde distance ligne et sandsynligt scenarie.

I det hele taget ligner Enock Poulsen den nye Palle-stalds bedste bud på en bokser, der på sigt kan nå den europæiske top. Han er en hurtig og teknisk meget velfunderet bokser, og havde han bare haft noget mere power i handskerne, ville han være en bokser, der kunne blive livsfarlig for de fleste. Enock Poulsen har vundet sine første seks kampe særdeles overbevisende, og hvis han fortsætter i samme stil, vil han inden længe være at finde på diverse ranglister. Efter otte kampe kan boksere komme i betragtning til EBU’s ranglister, og når det punkt er nået, bør Poulsen være at finde på EU-listen.

Ny modstander

Ditlev Rossing (7-0, 4 KO) har med kort varsel fået ny modstander til sin kamp om WBC’s youth-titel, da Miguel Angel Parelta (9-1, 8 KO) har fået forberedelserne ramt af sygdom. En anden planlagt modstander kunne ikke nå at få visum, og derfor skal Rossing i ringen mod georgiske Soso Abuladze (13-8-1, 9 KO).

Det har været en besværlig opgave for Mogens Palle med så kort varsel at finde en modstander, som havde alderen og kvalifikationerne til at bokse om WBC’s ungdomstitel. Soso Abuladze er da lidt interessant, fordi han i oktober var i København, hvor han pointbesejrede Tobias Sørig, men der er bare langt derfra og så til en titelkamp mod Ditlev Rossing.

Soso Abuladze er sådan set ikke dårlig – men han er absolut heller ikke cruiservægter. Reelt er han en supermellemvægter, der hopper flere vægtklasser op for at komme i kamp, og det kommer til at blive afgørende. Fysikken er i forvejen en af Ditlev Rossings store styrker, og det vil for alvor komme til udtryk, når modstanderen er for lille. Derfor lyder forudsigelsen herfra, at kampen ender relativt tidligt med en brutal nedslagtning af en sagesløs georgier.

Spændende 18-årig

Det er en smule usædvanligt, at et stævne har flere hovedkampe end undercard-kampe, men det er ikke desto mindre tilfældet. Stævnet byder på tre undercard-kampe – altså kampe, hvor den reelle spænding ikke bør ligge i, hvem der vinder, men hvordan danskeren vinder, og om han/hun udvikler sig i en positiv retning.

Oliver Meng (1-0, 0 KO) viste vanvittigt imponerende takter, da han i sin debut for et par måneder siden totalt krøllede en hidtil ubesejret spanier. Det bliver næsten vanskeligt for den kun 18-årige Meng at leve op til det niveau, men hvis han gør, bliver georgiske Giorgi Bliadze (5-3, 1 KO) ikke noget problem.

Georgiske boksere er til tider en lidt underlig størrelse. De tager sjældent turen til Vesteuropa med det formål at underholde, men i højere grad for at overleve og spoile og på den måde sikre sig færrest mulige øretæver for gagen. Dermed har publikum alle gode grunde til at være skeptisk over for georgiske boksere. Georgierne har dog den fordel, at de organisatorisk er mere samarbejdsvillige end boksere fra mange andre lande, og det er blandt grundene til, at de så ofte bliver benyttet som modstandere. En aftale er en aftale. Man kan stole på dem, og der er ikke noget pis med dem – i hvert fald ikke uden for ringen. At de oppe i ringen har en tendens til at få ondt i armen, når de er blevet slået tilpas mange gange i hovedet, er en anden sag.

Således skal alle tre danske undercard-boksere op mod georgiske modstandere. Pierre Madsen (10-0, 9 KO) møder Davit Gogishvili (20-8, 12 KO), og han kommer til at ryge i samme retning som hovedparten af danskerens hidtidige modstandere: Nedad.

Der er dog det lille aberdabei, at Gogishvili er højrefodsbokser. Dem har Pierre Madsen allerede mødt et par stykker af, og det er han helt generelt ikke sluppet for heldigt fra. Ganske vist er det lykkedes danskeren at vinde, men han har haft store udfordringer med at få knækket koden, når modstanderen har bokset som southpaw. Selv siger han, at det ikke er det store problem, når han blot er forberedt, og det er han nu. Hvis det viser sig rigtigt, skal vi nok få endnu en sejr før tid til Lyngby-sværvægteren.

Sarah Mahfoud (4-0, 1 KO) mangler – trods fire sikre sejre i lige så mange kampe – stadig at imponere. Med sit nydelige udseende, sin skønne personlighed og sin sejr i Vild Med Dans, kunne man tro, at hun så let som ingenting kunne sparke dørene ind hos diverse medier og dermed sikre Danish Fight Night-stalden den nødvendige omtale og interesse. Det er ikke for alvor sket. Hun bokser pænt og nydeligt, men hvor vil det da være skønt, hvis hun formår at hamre Nana Chakvashvili (4-1, 3 KO) i gulvet.

Efter et 2017, hvor streaming var eneste mulighed for at følge med i Danish Fight Night-stævnerne, hvis man altså ikke havde mulighed for at være til stede i arenaen, lysner det nu. Mogens Palle har således lavet en aftale med YouSee, og det betyder, at 1,33 millioner danske husstande – cirka halvdelen af alle husstande i Danmark – kan fange stævnet på tv’et. Stævnet bliver således vist på YouSee’s eventkanal. Modtager man ikke sit tv-signal via YouSee, eller befinder man sig uden for Danmarks grænser, er det dog fortsat muligt at købe adgang til stævnet via www.danishfightnight.tv.

Det vil næste være dumt at lade være.

Foto: Søren Woller.

Comments (1)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

http://www.congoactuel.com/boxe-landry-matete-balo-combattra-pour-la-ceinture-mondiale-de-wbc-u-23-au-danemark/

Her bliver det fortalt, at en fyr ved navn Landry Matete fra Congo skal møde Ditlev Rossing. Det var vist også planen på et tidspunkt. Matete er ikke noteret på BoxRec, men hans rekordliste skulle være 5-0.

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

Online members

Vi har 317 gæster og ingen medlemmer online

WHOS ONLINE

KONTAKT OS

Knock-Out
Huginsvej 31
7800 Skive
Tlf. 97511658

Mobil: 29624964
info@knock-out.dk

SCSocial Find Us