Menu
REKLAME HER
A+ A A-

AngeloRottoli

Förre EBU-mästaren i cruiservikt Angelo Rottoli har idag i Bergamo gått bort i sviterna av corona-sjukan. Han blev 61 år. Tidigare hade även Angelos mor och bror avlidit i samma sjukdom.

Rottoli slog Magne Havnaa 1989 och vann då den vakanta EBU-titeln i cruiservikt. Matchen bröts på grund av cuts i femte ronden och då var Havnaa i en knapp ledning hos två av domarna. Han förlorade titeln mot Anaclet Wamba i vad som var hans första försvar och slutade boxas 1990 med en lista på 29-3-2 och hann också med att utmana om WBC-titlen mot Carlos De Leon.

Rottoli inledde karriären i tungvikt och mötte Guido Trane, känd i de här trakterna för matcher mot Anders Eklund och Steffen Tangstad,  inte mindre än fyra gånger - tre av matcherna gällde det nationella mästerskapet och Angelo vann tre av de fyra matcherna i mycket hårda och jämna matcher. Den fjärde slutade oavgjort.

 

 

Comments (1)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

EM-kampen mellem Angelo Rottoli og Magne Havnaa fra 1989 kan ses her:

https://www.youtube.com/watch?v=Use0dEjCLQU

Nordmanden har Hans Henrik Palm og Poul Duvill i ringhjørnet og Mogens Palle med på sidelinjen. Man bemærker blandt andet, at bokserne først får handskerne på i ringen, og at det tidsmæssigt tager en krig.

Havnaa er i gulvet i 2. omgang, men han kommer stærkt igen har Rottoli i problemer et par gange, inden kampen bliver stoppet.

En anden interessant detalje er, da den lokale stævnelæge stopper Havnaa efter at have besigtiget øjenskaden i ganske få sekunder. Den tidligere stævnelæge og DPBF-generalsekretær Leif Berner Hansen er lynhurtigt oppe i ringhjørnet, og det ser ud til, at der er uenighed mellem parterne og foregår en form diskussion/drøftelse på stedet. Men Rottoli erklæres for vinder.

Det er trist, at begge boksere i dag er borte.

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

Online members

Vi har 66 gæster og ingen medlemmer online

WHOS ONLINE

KONTAKT OS

Knock-Out
Huginsvej 31
7800 Skive
Tlf. 97511658

Mobil: 29624964
info@knock-out.dk

SCSocial Find Us