Menu
REKLAME HER
A+ A A-

Bjarke

Bjarke Steen Rasmussen, der i mere end 20 år har stået for den tekniske og layoutmæssige del af knock-out.dk, er mandag den 8. februar sovet ind, 50 år gammel.

Bjarne Steen Rasmussen etablerede i slutningen af 1990’erne sin egen hjemmeside med fokus på professionel boksning. Han valgte kort tid senere at slå pjalterne sammen med Niels Mørk, der i forvejen havde en hjemmeside om samme emne. Bjarke Steen Rasmussen havde væsentlig mere interesse og flair for det tekniske bag en hjemmeside end for boksning, mens det for Niels Mørk var helt modsat. Sammen etablerede de derfor det, der siden er blevet til det nuværende knock-out.dk.

Selvom Bjarke Steen Rasmussen fulgte med i dansk professionel boksning, var det kun sjældent, han var til stede ved ringside. Hans status som kørestolsbruger gav ham vanskelige betingelser, men han beklagede sig aldrig.

Bjarke Steen Rasmussen blev født i november 1970 i Pointe-Noire i Congo, hvor hans far arbejdede i et dansk firma, der importerede ædeltræ fra Afrika. Forældrene flyttede i 1971 hjem til Danmark, og da Bjarke Steen Rasmussens far, Torsten Rasmussen, tog en lederuddannelse i Schweiz, mødte han Lego-arvingen Kjeld Kirk Kristiansen, som ikke alene fulgtes med ham tilbage til Danmark, men som få år senere tilbød ham en lederstilling på Lego.

Efter forældrenes skilsmisse flyttede Bjarke Steen Rasmussen med sin mor og dennes nye mand til Herning og senere til Skive, som blev byen, hvor Bjarke Steen Rasmussen levede langt størstedelen af sit liv. Et liv, der tog en voldsom drejning under en ferie på den græske ø Korfu i 1988, hvor han som 17-årig sprang i vandet – som ikke var dybt nok. Bjarke Steen Rasmussen brækkede nakken og var resten af livet afhængig af sin kørestol og af en personlig hjælper i alle døgnets 24 timer. Dette handicap forhindrede dog ikke Bjarke Steen Rasmussen i fortsat at være et aktivt og udadvendt menneske med fokus på at hjælpe, hvor han kunne. Kørestolen forhindrede ham derfor ikke i at fungere som basketballtræner for kvindeholdet i Skive Basketball Klub, ligesom han i en periode var klubbens formand.

I 1997 blev Bjarke Steen Rasmussen uddannet skolelærer, hvilket han dog aldrig arbejdede som. I stedet fik han job i forskellige grafiske virksomheder, hvor hans store forstand på computere og det hastigt voksende internet kom ham til gode. Fra 2001 og frem til sin død var Bjarke Steen Rasmussen ansat på Skive Seminarium.

Selvom Bjarke Steen Rasmussen mødte meget modgang, formåede han at få det bedste ud af sit liv. Han har skrevet, illustreret og fået udgivet en kogebog (han mente vist ikke, at hans mandlige hjælpere var tilstrækkelig gode i køkkenet), han har skrevet sange og eventyr, og han var manden bag Venligboernes afdeling i Skive. Han stiftede endvidere sammen med sin stedfar det politiske parti Borgerplatform, som i både 2009 og 2013 var få hundrede stemmer fra at blive repræsenteret i Skive Byråd.

Selvom Bjarke Steen Rasmussen de seneste par år begyndte at mærke konsekvenserne af mere end 30 år i en kørestol, var hans positive væsen intakt. Det er de færreste mennesker, der trods så stor modgang kan formå at bevare fanen højt og få så meget godt ud af livet.

Æret være hans minde.

Comments (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

Online members

Vi har 114 gæster og ingen medlemmer online

WHOS ONLINE

KONTAKT OS

Knock-Out
Huginsvej 31
7800 Skive
Tlf. 97511658

Mobil: 29624964
info@knock-out.dk

SCSocial Find Us